Afirmaţi-vă drepturile! Altfel le pierdeţi!

 

Trăim în vremuri cu totul bizare, într-un continent în derivă şi într-o stare de confuzie valorică fără precedent. Este evident că trăim vremuri grele şi dacă nu înţelegem  că trebuie să ne afirmăm drepturile este posibil să le pierdem.

Cine s-ar fi gândit, aşa cum s-a întâmplat în Grecia luna trecută, că un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe din Grecia ar fi putut fi condamnat la închisoare pentru că a discutat subiectul sexualităţii din punct de vedere biblic?

În 2015 Mitropolitul Ambrosie a scris pe blogul personal că: „homosexualitatea este un păcat”. Afirmaţia lui a fost prilejuită de legalizarea, în acel moment, a parteneriatelor civile în Grecia, ca urmare a unui vot în Parlamentul elen de 193 de voturi pro şi 56 de voturi împotrivă. A fost dat în judecată şi achitat în primă instanţă în martie 2018, dar procurorii au făcut recurs, iar pe 28 ianuarie 2019 Curtea de Apel din Aigio l-a găsit pe Mitropolit vinovat de „incitare la ură”, condamnându-l la şapte (7) luni de închisoare! Detalii aici.

Este de-a dreptul ireal!

În luna august a anului trecut, Ghenadie Valuţă, liderul organizaţiei Pro Ortodoxia din Republica Moldova, a fost amendat cu echivalentul a $715 pentru „incitare la discriminare pe bază de convingeri şi orientare sexuală” după ce, spun acuzaţiile, el ar fi aruncat apă sfinţită pe o activistă, care era chiar una dintre liderii mişcării „Gender Doc-M” din Moldova în 2014. Detalii aici.

O altă ştire asemănătoare, care mi-a parvenit tot în luna ianuarie, însă de data aceasta  din Olanda, relatează despre un grup de peste 250 de pastori şi lideri religioşi olandezi care sunt în pericol de a fi urmăriţi penal pentru că au aderat la Declaraţia de la Nashville. Detalii aici.

Declaraţia poate fi citită aici.

Despre Declaraţia de la Nashville am scris şi eu personal un articol ce a fost publicat prin reţelele Alianţei Familiilor din România în 2018.

Declaraţia de la Nashville a fost elaborată şi publicată de liderii evanghelicilor din Statele Unite şi punctează o serie de adevăruri biblice despre familie, căsătorie şi sexualitate. Printre altele, în Declaraţie se afirmă că:

  1. Dumnezeu a creat fiinţele umane de doar două feluri: bărbat şi femeie;
  2. Căsătoria naturală se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care alcătuiesc, împreună şi prin căsătorie „un singur trup”;
  3. Relaţiile sexuale în afara căsătoriei, între persoane de acelaşi sex sau cu persoane din afara căsătoriei nu sunt compatibile cu învăţăturile Scripturii;
  4. Transgenderismul şi ideologia de gen sunt aberaţii şi deviaţii de la doctrina biblică a sexualităţii umane;
  5. Dar şi alte doctrine biblice similare.

Şi eu am semnat Declaraţia de la Nashville, atât în numele meu personal, cât şi în numele Alianţei Familiilor din România. Mii de alţi intelectuali, lideri creştini şi organizaţii pro-familie din întreaga lume au făcut la fel, inclusiv cei peste 250 de pastori şi lideri creştini olandezi, de care aminteam mai sus.

În ultimele zile ale anului 2018 şi în primele zile ale anului 2019, politicieni olandezi şi celebrităţi olandeze au lansat acţiuni de protest jignitoare şi denigrante la adresa pastorilor care au semnat Declaraţia, acuzându-i de incitare la ură şi cerând autorităţilor olandeze să-i pună sub urmărire penală.

Ireal? Absolut!  Scandalos? Fără îndoială!  Îngrijorător? Categoric!

Începând cu anul 2005 şi până în prezent, repet şi îi atenţionez mereu pe toţi oamenii de bună credinţă, cu raţiune şi care vor să asculte: revoluţia sexuală nu ia prizonieri! Îi ucide! Revoluţia sexuală urmăreşte, la fel ca toate revoluţiile precedente din istoria omenirii, să distrugă regimul trecut şi să instituie o societate nouă, fasonată după chipul şi asemănarea ei şi în conformitate cu doctrinele şi ideologiile noii revoluţii. De asemenea, urmăreşte şi să ne transforme pe noi, cei care ne opunem, în cetăţeni de clasă a doua, ironic, în numele drepturilor omului.

Amintesc aici ceea ce am declarat într-un interviu acordat în octombrie 2018 ziarului american Los Angeles Times: cine s-ar fi gândit sau ar fi putut anticipa acum 30 de ani,  că prin succedarea uneia sau a două generaţii, oamenii cu judecată şi întregi la minte care afirmă sanctitatea căsătoriei naturale dintre un bărbat şi o femeie, ar putea fi pasibili de închisoare?

Citind articolele de mai sus, mi-am amintit de cuvintele Cardinalului Dolan din Chicago care afirma în urmă cu aproximativ 10 ani „Eu voi muri liniştit în patul meu. Cardinalul care va veni după mine va muri în închisoare, iar cel care va veni după el va fi linşat în public”. Cardinalul Dolan făcea aluzie la expansiunea rapidă a drepturilor minorităţilor sexuale în detrimentul libertăţilor fundamentale ale celor care gândesc diferit, adică libertatea religioasă, libertatea de conştiinţă şi libertatea cuvântului.

Toţi cei care citiţi cu atenţie articolele mele ştiţi deja unde mă poziţionez cu privire la acest subiect. Pentru mine aceste libertăţi fundamentale nu se negociază! Ele sunt sacrosante! Voi pleda pentru ele folosindu-mi toată experienţa şi abilităţile profesionale, dar şi pasiunea şi entuziasmul personal, odată ajuns în Parlamentul European.

NOTĂ: După cum bine ştiţi, candidez la alegerile europarlamentare din mai 2019, iar articolele pe care le postez periodic sunt desemnate să faciliteze cunoaşterea mea în calitate de candidat pentru funcţia de europarlamentar. Candidatura mea este independentă. Nu pot ajunge în Parlamentul European şi nici nu pot prezenta aceste perspective, pe care le aprobă milioane de europeni, fără ajutorul vostru. Vă invit acum să accesaţi website-ul meu ca să aflaţi mai multe detalii despre candidatura mea, ceea ce mă califică şi mă motivează să vă reprezint, dar mai ales ce puteţi face fiecare dintre voi ca să vă asiguraţi că ajung în Parlamentul European. Site-ul meu electoral poate fi vizitat la  www.costea-parlamentuleuropean.ro.  

Vă mulţumesc!

 

 

 

 

 

Summary
Article Name
Afirmaţi-vă drepturile! Altfel le pierdeţi!
Description
Trăim în vremuri cu totul bizare, într-un continent în derivă şi într-o stare de confuzie valorică fără precedent. Este evident că trăim vremuri grele şi dacă nu înţelegem că trebuie să ne afirmăm drepturile este posibil să le pierdem. Cine s-ar fi gândit, aşa cum s-a întâmplat în Grecia luna trecută, că un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe din Grecia ar fi putut fi condamnat la închisoare pentru că a discutat subiectul sexualităţii din punct de vedere biblic?
Author