Aprecieri pentru Conferința Episcopilor Catolici din România!

Aprecieri pentru Conferința Episcopilor Catolici din România!

 

Am luat la cunoștință cu multă satisfacție că, pe 10 aprilie, Conferința Episcopilor Catolici din România a emis o Declarație referitoare la alegerile europene din 2019: cititi aici.

Declarația punctează relevanța și contribuția imensă pe care Biserica și creștinismul au avut-o la clădirea civilizației europene. Ea menționează și valorile fundamentale creștine comune tuturor creștinilor de pretutindeni: cultura vieții, familia și demnitatea ei, libertatea religioasă pentru toți cetățenii, libertatea de a practica credința în spațiul public, dreptul la viață al copiilor nenăscuți și alte valori fundamentale similare.

Declarația accentuează, de asemenea, că „viitorul nostru depinde, în mare măsură, de rezultatele acestor alegeri”. Ea îndeamnă toți „oamenii de bunăvoință”să voteze pentru Parlamentul European candidați care sprijină și promovează valorile morale.

Apreciem Declarația Conferinței Episcopilor, nădăjduind că cetățenii țării vor vota pe 26 mai pentru valorile morale mai mult ca pentru orice altceva. Fără ele, Europa va rămâne fără europeni și o civilizație europeană, iar România fără români și civilizație română.

Peter Costea

Summary
Article Name
Aprecieri pentru Conferința Episcopilor Catolici din România!
Description
Am luat la cunoștință cu multă satisfacție că, pe 10 aprilie, Conferința Episcopilor Catolici din România a emis o Declarație referitoare la alegerile europene din 2019: http://angelus.com.ro/ciofliceni-12-04-2019-declaratie-referitoare-la-alegerile-europene-2019/ Declarația punctează relevanța și contribuția imensă pe care Biserica și creștinismul au avut-o la clădirea civilizației europene. Ea menționează și valorile fundamentale creștine comune tuturor creștinilor de pretutindeni: cultura vieții, familia și demnitatea ei, libertatea religioasă pentru toți cetățenii, libertatea de a practica credința în spațiul public, dreptul la viață al copiilor nenăscuți și alte valori fundamentale similare.
Author