Austria, The bad boy of Europe

Austria este băiatul rău al Europei. Se transformă treptat în una dintre cele mai indezirabile țări ale continentului.

Presa şi liderii europeni au început şi ei să excorieze Austria pentru încăpățânarea cu care refuză să permită accedarea României şi a Bulgariei în Spațiul Schengen. [Link: revista22.ro…]

Polonia şi Ungaria au fost marginalizate vreme de mulți ani, dar pe motive nefondate. În cazul Austriei, însă, excorierea e bine fondată.

Parlamentul Europei a adoptat o rezoluție prin care solicită Austriei să nu se opună, Preşedinta PE a făcut la fel în declarații separate, şi chiar von Leyen a făcut aluzie la acest lucru recent.

Cu toate acestea, Austria continuă să spună nu. Austria e şi o țară coruptă. Corupția a atins vârful piramidei police, cauzând în ani recenți prăbuşirea coaliției de la guvernare. Naționalismul austriac e lovit de o orbire care nu îşi are locul în Europa. E un naționalism primitiv permeat de rasism şi xenofobie. Un naționalism care blochează participarea Austriei la apărarea Europei de amenințările Rusiei.

Filonul pro-rus în mişcarea conservatoare austriacă e influent şi stârneşete îngrijorare. Un eveniment tocmai petrecut vorbeşte de la sine.

Pe 12 septembrie, TASS a anunțat că fosta Ministră de Externe a Austriei, Karin Kneissl, se mută în Rusia, la St. Petersbur, unde va conduce Institutul GORKI, un think tank desemnat să promoveze şi să faciliteze transferul de propagandă şi influență rusă în Europa. [Link: https://www.reuters.com/…/austrias-former-foreign…/]

Kneissl iubeşte Rusia şi pe Putin. Pentru a ajunge în Rusia, a zburat în Siria, din cauza sancțiunilor, iar din Siria la St. Petersburg. Că intenționează să stea în Rusia pentru o vreme lungă e dovedit şi de faptul că a dus cu ea pe cei doi ponei (nu-i glumă!) pe care-i iubeşte. Chiar şi BBC discută subiectul acesta pe jumătate tragic: https://www.bbc.com/news/world-europe-66795596

România nu are nimic de câştigat din asta. Dimpotrivă, când naționaliştii ruşi şi germani îşi dau mâna, conscințele pentru Europa nu pot fi bune. Reîmpărțirea Europei în sfere de influențe devine doar o chestiune de timp.

Peter Costea