Căsătoriile între persoane de același sex distrug libertatea religioasă – un exemplu recent

Pe 8 martie, anul acesta, un tribunal de recurs din Africa de Sud a emis o decizie care declară că opoziția Bisericii Reformate din Africa de Sud față de căsătoriile homosexuale este „ilegală și invalidă”. Decizia a fost dată de un tribunal înalt din Pretoria. Detalii aici.

În noiembrie 2016, Biserica Reformată din Africa de Sud a emis o decizie la nivel de cult ca să nu permită oficierea de căsătorii homosexuale în Biserică sau să le recunoască pe cele făcute în afara ei. De asemenea, Biserica Reformată a cerut membrilor bisericii care se identifică a fi homosexuali să trăiască o viață de celibat.

În urmă cu câțiva ani, câțiva membri homosexuali ai Bisericii Reformate au dat în judecată Biserica pe motiv de discriminare, pretinzând că doctrina bisericii încalcă articolul 9 din Constituția Africii de Sud, care face referire la egalitate și nediscriminare și care interzice discriminarea pe motive de orientare sexuală.

În urmă cu un an, o astfel de decizie ar fi părut ireală, dar iată în luna aceasta un tribunal a spart gheața. Și în România,  în 2009-2010 s-a încercat modificarea Constituției pentru a promova nediscriminarea pe bază de orientare sexuală. Pericolul unei astfel de modificări constituționale e absolut evident. Decizia emisă de tribunalul sud-african se aplică nu doar Bisericii reformate, ci tuturor instituțiilor religioase din Africa de Sud: creștine, musulmane, hinduse etc.

În Africa de Sud căsătoriile homosexuale au fost legalizate în 2006. Libertatea religioasă e relevantă, iar  milioanele și milioanele de creștini români care sunt preocupați de libertatea religioasă și conștienți de pericolele care ne pasc, sunt îndemnați să mă sprijine mai departe cu semnături, cât și cu rugăciuni.

Continuați să descărcați tabelele pentru semnături AICI, ghidul semnatarului AICI și lista centrelor de colectare a semnăturilor AICI.

NOTĂ: După cum știți, candidez la alegerile europarlamentare din mai 2019. Comentariile pe care le postez periodic sunt desemnate să vă faciliteze cunoașterea candidatului. Candidatura mea este independentă. Nu pot ajunge în Parlamentul European și nici nu pot promova această viziune, cu care agreează milioane de europeni, fără ajutorul vostru. Vă invit, deci, să accesați situl meu electronic pentru a afla mai multe detalii despre candidatura mea, ce mă califică să vă reprezint, ce mă motivează să vă reprezint, și mai ales ce puteți face fiecare dintre voi să asigurați că ajung în Parlamentul European unde să ne aducem contribuția la reînnoirea spirituală și valorică a Europei. Situl meu electoral poate fi vizitat la www.costea-parlamentuleuropean.ro

Peter Costea