Către cei deziluzionați de partidele politice

 

Adresez un mesaj special celor care mi-ați scris și sunat și care în trecut ați aparținut partidelor politice. Vă înțeleg dilema și descurajarea și vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o și exprimat-o în candidatura mea.

Pe parcursul campaniei am primit numeroase mesaje și am fost contactat de persoane dezamăgite de partidele politice în care au fost membri, pe care le-au votat ori pe care le-au sprijinit. Am primit astfel de mesaje privind toate partidele politice din Romania.

De asemenea, fără excepție, toți cei care m-au contactat și-au exprimat aceeași dezamăgire față de partidele politice pe care le-au sprijinit și pe care acum le-au abandonat: toate au deviat de la valori, nu le promovează, nu îi interesează. Ba chiar îi iau în derâdere pe cei care le împărtășesc sau le promovează. Pentru ele valorile sunt cvasi-inexistente și nu au nicio relevanță, atât la nivel intern, cât și la nivel de Uniune Europeană.

Campania mea este tocmai inversul indiferenței partidelor politice: pentru mine valorile și promovarea lor în spațiul public este prioritatea numărul unu. Nu am promis spitale, nici autostrăzi, nici fonduri europene. Pentru că aceste lucruri nu vi le pot da. Parlamentul European nu are aceste atribuții. Toți candidații care vi le promit nu vă spun adevărul.

Atribuțiile Parlamentului European sunt „valorile europene”, atât de mult vânturate peste tot în zilele noastre. Durerea este că noi, creștinii, cetățenii și oamenii de bună credință, nu am fost invitați la dezbaterile și discuțiile care s-au ținut ori se țin privind „ce înseamnă valorile europene”. Sau ce ar trebui să însemne ele, altceva decât „valorile creștine”?

Dragi foști susținători ai partidelor politice: am promovat valorile încă din 2005 și voi continua să o fac și după 26 mai, odată ajuns în Parlamentul European. Cu sprijinul vostru.

Vă spun, deci, bun venit în campania mea și vă rog să vă reactivați rețele sociale și să mă sprijiniți până la capăt.

Vă mulțumesc

Summary
Article Name
Către cei deziluzionați de partidele politice
Description
Adresez un mesaj special celor care mi-ați scris și sunat și care în trecut ați aparținut partidelor politice. Vă înțeleg dilema și descurajarea și vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o și exprimat-o în candidatura mea. Pe parcursul campaniei am primit numeroase mesaje și am fost contactat de persoane dezamăgite de partidele politice în care au fost membri, pe care le-au votat ori pe care le-au sprijinit. Am primit astfel de mesaje privind toate partidele politice din Romania. De asemenea, fără excepție, toți cei care m-au contactat și-au exprimat aceeași dezamăgire față de partidele politice pe care le-au sprijinit și pe care acum le-au abandonat: toate au deviat de la valori, nu le promovează, nu îi interesează. Ba chiar îi iau în derâdere pe cei care le împărtășesc sau le promovează. Pentru ele valorile sunt cvasi-inexistente și nu au nicio relevanță, atât la nivel intern, cât și la nivel de Uniune Europeană.
Author