Către colegii și prietenii din Alternativa Dreaptă

Către colegii și prietenii din Alternativa Dreaptă

 

Vă salut pe toți cu prietenie și vă încurajez să vă alăturați campaniei mele europarlamentare!

Cu mulți dintre dvs. mă cunosc de mulți ani, lucrând împreună la proiecte conservatoare pentru România. Am muncit împreună cu unii dintre voi la proiectul de revizuire a Constituției în 2006 și în 2018. Am lucrat împreună la referendum. Am demonstrat pașnic la marșurile pentru familie și viață.

Vă felicit pentru succesul obținut până acum în formarea unei mișcări conservatoare în România. Este și a fost un obiectiv pe care și eu l-am urmărit încă din 2005, când am făcut primii pași pentru formarea unei mișcări autentic conservatoare în România. Atunci am lansat mișcarea pro-familie din România, de la firul ierbii. Nu a fost ușor, ci dimpotrivă. Și totuși am reușit, apogeul activismului mișcării pro-familie fiind Referendumul pentru familie din 2018.

Vă apreciez entuziasmul și devotamentul pentru valori. Am fost conservator când nu era la modă („cool”) sa fi conservator. Conservatorismul meu izvorăște, la fel ca și al vostru, din convingerile creștine cu care am crescut și pe care le-am promovat de-a lungul anilor.

Mi-am început activismul la începutul anilor 1980 făcând muncă de voluntariat pentru campania prezidențială a dlui Ronald Reagan. În decembrie 1989 am participat la Revoluția anticomunistă care se derula pe străzile României la acea vreme. Mă întorceam în Statele Unite din Africa de Sud, prin România, să-mi văd familia. Nu puteam sta nepăsător față de starea deplorabilă în care trăiau românii.

Probabil că majoritatea dintre voi erați adolescenți sau copii la acea vreme. Mă bucur că generația mea și cea a părinților voștri v-au putut da cel mai prețios dar dintre toate: Libertatea! Am reușit ceea ce nimeni altcineva nu a reușit: prăbușirea celui mai odios sistem politic cunoscut istoriei, fără a trage un glonț sau fără a primi ajutor din partea occidentalilor. Occidentalii nu au boicotat nicio țară comunistă și nici nu au pus presiune asupra lor să ne acorde drepturi.

Am fost dezamăgit, la fel ca voi toți, că în România nu s-a format încă o mișcare politică autentic conservatoare. O astfel de mișcare e necesară, românii prin natura civilizației lor fiind conservatori. Din nefericire, secularismul ne-a luat-o înainte și încă mai avem ceva drum de parcurs pentru a readuce lucrurile la normal.

Vă felicit pentru cele 183.000 de semnături care le-ați strâns. Îmi imaginez că a fost greu. Nici mie nu mi-a fost ușor. Dar ne apropiem de final cu aceeași energie și încredere cu care am pornit pe acest drum în noiembrie 2018.

Vă încurajez să vă alăturați campaniei mele europarlamentare. Este bine să combinăm experiența cu entuziasmul tineresc, pregătirea profesională cu activismul tineresc și pragmatismul cu idealismul tineresc.

Peter Costea

Summary
Article Name
Către colegii și prietenii din Alternativa Dreaptă
Description
Vă salut pe toți cu prietenie și vă încurajez să vă alăturați campaniei mele europarlamentare! Cu mulți dintre dvs. mă cunosc de mulți ani, lucrând împreună la proiecte conservatoare pentru România. Am muncit împreună cu unii dintre voi la proiectul de revizuire a Constituției în 2006 și în 2018. Am lucrat împreună la referendum. Am demonstrat pașnic la marșurile pentru familie și viață. Vă felicit pentru succesul obținut până acum în formarea unei mișcări conservatoare în România. Este și a fost un obiectiv pe care și eu l-am urmărit încă din 2005, când am făcut primii pași pentru formarea unei mișcări autentic conservatoare în România. Atunci am lansat mișcarea pro-familie din România, de la firul ierbii. Nu a fost ușor, ci dimpotrivă. Și totuși am reușit, apogeul activismului mișcării pro-familie fiind Referendumul pentru familie din 2018.
Author