Ce fel de viitor pregătim copiilor noștri?

Alianța Renașterea Națională se gândește la viitor. În permanență. Pentru noi familia este viitorul, iar familii sănătoase înseamnă garanția unui viitor sănătos. În acest sens, suntem singurul partid politic din România care se gândește la viitorul României din perspectiva bunăstării familiei române. Nu degeaba ne etichetăm în spațiul public – pe motive bine întemeiate – drept Partidul Familiilor din România.

Un viitor fără familii este anarhie. Un viitor fără creștinism este o nulitate. O reîntoarcere la păgânismul și haosul social care a caracterizat lumea română și antică în general. O lume a despotismului fără libertate. A opresiunii unei ființe umane de către alta. A suprimării demnității umane.

Pentru a vedea cum ar arăta lumea post-creștină, adică lumea fără Dumnezeu în care foarte probabil vor trăi copiii noștri, e suficient să privim la modul în care generația tânără din Canada gândește despre valori. Tineretul canadian pare ireversibil îndoctrinat în anti-valorile care duc într-o singură direcție: dispariția civilizației și moarte.

De exemplu, 50% dintre canadieni consideră că orice ființă umană suferindă de o dizabilitate are dreptul la PAK – patient-assisted killing / asistență pentru suicid. Fără motiv ori o motivație oarecare. Procentul acesta, însă, e de 60% la canadienii între 18 și 34 de ani. Tragic. Valoarea vieții a scăzut vertiginos în ochii publicului de când se vântură, în special în Canada, dreptul la suicid și la eutanasie. Dreptul la viață nu mai este sacrosant. [Link: https://www.thepublicdiscourse.com/2023/06/89216/]

27% dintre canadieni consideră că săracilor trebuie să li se acorde dreptul de a se sinucide prin asistență medicală pentru a scăpa de sărăcie. Procentul acesta însă este de 41% la tineri, ei considerând că sărăcia este un motiv legitim pentru a fi ucis de medici la cerere.

Procentele acestea uimesc sociologii: PAK – patient assisted killing – a fost legalizat în Canada doar acum 5 ani. În cuvintele unui sociolog canadian – șocat de aceste procente – Canada a ajuns aici pentru că, în loc să li se spună canadienilor “your life has value / viața ta are valoare”, li se spune “your death will be beautiful / moartea ta va fi frumoasă”.

S-a ajuns aici și din cauză, spun experții, că îngrijirea medicală în Canada este gratuită. În sensul că cetățeanul trebuie să aștepte la rând ani întregi, uneori, pentru a primit atenție medicală în cazuri mai serioase. Un cetățean, de exemplu, a trebuit să aștepte 18 ani pentru operație de fuziune a vertebrelor, în dureri și dependent de opioide. În disperare, la 63 de ani, a cerut să i se curme viața.

Din nefericire, el nu este singurul. Mai sunt și alții. Statul canadian a învățat cum să joace jocul morții: îi țin pe cei suferinzi de boli serioase în așteptarea îngrijirii medicale și când suferinzii se satură de durere, solicita să fie exterminați.

Privind viața – și viitorul, la urma urmelor – Canada se află deja în lumea post-creștină. Ne putem doar imagina cum stau canadienii privind celelalte valori care mențin civilizația, viața copiilor nenăscuți, de exemplu, căsătoria, familia ori gândirea sănătoasă.

Este asta lumea în care ne dorim să trăiască copiii noștri? Eu nu. Tocmai mi s-a născut încă un nepot, o motivație în plus pentru mine și cei din familia mea lărgită să luptăm și mai mult pentru copiii noștri. Pentru viitorul lor. Sunt sigur că și voi credeți și gândiți la fel.

Valorile sunt fundamentul pe care se clădește totul. De aceea valorile sunt fundamentul platformei politice al Alianței Renașterea Națională. Fără valori nimic nu funcționează bine, începând de la economie până la sănătatea publică.

Vin alegerile din 2024: votați pentru valori! Votați pentru viitor!

Votați pentru copiii voștri! Votați Alianța Renașterea Națională!