Ce înseamnă valori europene?

 

Ce ne dă identitatea de europeni? Un Mercedes Benz sau valorile creștine? Se vorbește mult despre valorile europene în contextul actual și sunt des întrebat dacă eu personal împărtășesc așa-numitele  valori europene. Resping valorile seculare europene, dar le îmbrățișez și promovez pe cele creștine, care au constituit fundamentul civilizației europene de 2000 de ani.

Deci ele, valorile creștine ne dau identitatea de europeni, nu un Mercedes Benz. Recent mi s-a pus următoarea întrebare privind așa-numitele valori europene. Răspunsul dat de mine a fost fără ambiguități, clar, la subiect și previzibil pentru majoritatea dintre dvs. Vă redau întrebarea și răspunsul.

ÎNTREBARE: Enumerați-mi câteva dintre valorile europene pe care nu le împărtășiți.

RĂSPUNS: Avortul, revoluția sexuală cu toate manifestările ei, ateismul, marginalizarea creștinilor și discriminarea împotriva lor în spațiul public, uzurparea libertății de conștiință, distrugerea intenționată a familiei și căsătoriei naturale, secularizarea forțată a cetățenilor UE și în special a celor din Estul Europei, abolirea granițelor Uniunii Europene prin migrația masivă a ultimilor ani, intoleranță față de creștini, subminarea drepturilor parentale, subminarea suveranității naționale etc.

Summary
Article Name
Ce înseamnă valori europene?
Description
Ce ne dă identitatea de europeni? Un Mercedes Benz sau valorile creștine? Se vorbește mult despre valorile europene în contextul actual și sunt des întrebat dacă eu personal împărtășesc așa-numitele valori europene. Resping valorile seculare europene, dar le îmbrățișez și promovez pe cele creștine, care au constituit fundamentul civilizației europene de 2000 de ani.
Author