Declinul identității elgibitiste

Anual, organizații pro-elgibitiste fac sondaje de opinie pentru a simți pulsul populației privind „minoritățile sexuale”. Ultimul sondaj a fost făcut de Pew Research Center și a cuprins 22.000 de respondenți. Rezultatele pot fi citite aici: https://www.nbcnews.com/…/support-sex-marriage-lgbtq…]

De mai mulți ani, de la an la an, publicul american devine tot mai reticent și „intolerant” privind „minoritățile sexuale”, doleanțele lor, și un număr în creștere văd stilul de viață elgibitist ca pe o alegere imorală.

Dacă în 2022 69% dintre americani agreau cu căsătoriile unisex, în 2023 doar 67% agreau. Scăderea s-a resimțit în toate categoriile de vârstă. Cel mai mult, însă, a fost resimțită în grupul de vârstă al tinerilor, scăderea fiind de la 79% în 2018, la 71% în 2023.

Procentul populației care vede necesare legile care previn discriminarea împotriva „minorităților sexuale” a scăzut de la 80% în 2022, la 76% anul trecut.

O concluzie majoră este și faptul că majoritatea americanilor cred că legiuitorii accentuează în mod excesiv drepturile „minorităților sexuale” în detrimentul celorlalți cetățeni. În acest sens, sondajul afirmă: „There’s been more of an emphasis on this idea that LGBTQ rights have gone too far in America … respondenții accentuează ideea că drepturile acordate comunității LGBTQ sunt excesive”.

Surprinzător, această idee este mai înrădăcinată la tinerii între 18 și 29 de ani decât la oricare altă categorie de vârstă.

Susținerea pentru „minoritățile sexuale” a scăzut la toate grupurile politice, inclusiv între democrați, iar scăderea cea mai pronunțată se simte la republicani.