Dragi mame, stimate doamne și domnișoare

 

Dragi mame, stimate doamne și domnișoare

 

În prima săptămână a lui martie, noi, românii, prin tradiție, ne celebrăm soțiile, mamele, fiicele, nepoatele, căsătoriile, familiile și relațiile de familie.

E săptămâna în care ne gândim și discutăm, poate mai mult decât în alte săptămâni ale anului, despre relațiile dintre bărbați și femei, părinți și copii și între generații. Biblia și tradiția creștină conțin prescripții specifice privind aceste relații. Sunt principii de relaționare bazate pe dragoste și afecțiune reciprocă, sprijin reciproc la bine și la rău, obligații reciproce, smerenie, umilință, supunere reciprocă, responsabilitate, îngăduință, răbdare și interzicerea lăudăroșeniei și a competiției între soți.

În cursul acestei săptămâni, însă, ne gândim în mod special la mamele și soțiile noastre. România e încă binecuvântată să aibă femei și soții înțelepte. Mă refer în special la femeile României care cu ani în urmă au lansat mișcarea pro-viață din România și care de atunci, anual, muncesc din greu și cu abnegație pentru a trezi conștiința noastră că uciderea copiilor nenăscuți prin avort e o crima, un păcat social de care trebuie să ne dezicem. Perseverența acestor femei e uimitoare, elocvența argumentelor lor impresionează, iar modestia lor e de invidiat.

Lor le datorăm cinstea. Le mulțumim. Pentru a le cinsti, îndemn toți cititorii acestor rânduri să participe la marșurile pentru viață pe care femeile înțelepte ale României le organizează și care vor avea loc pe 23 martie.

Vã mulțumesc

Peter Costea