Etapele campaniei pentru alegerile europarlamentare 2019

Alegerile europarlamentare sunt programate pentru ultima Duminică din luna mai, pe data de 26, iar românii din țară și din Diaspora sunt așteptați să aleagă noii 33 de europarlamentari români pentru un mandat de 5 ani.

Pentru a atinge punctul culminant al zilei de 26 mai, campania pentru alegerile europarlamentare trebuie să parcurgă o serie de etape, după cum urmează:

  1. Etapa de informare – a debutat odată cu lansarea candidaturii mele independente, pe 23 noiembrie 2018, și se desfășoară pe toată durata campaniei pentru alegerile europarlamentare din 2019.

În această perioadă eu și echipa mea vizităm orașe și comunități unde mă întâlnesc cu cetățenii români, prezentându-mi candidatura și purtând discuții deschise despre viitorul Europei, al României și despre implicarea activă a tuturor românilor de bună credință pentru schimbarea status quou-lui românesc și comunitar european.

Până în prezent am avut întâlniri și întrevederi în București, Târgoviște, Iași, Suceava, Vaslui, Vatra Dornei, Ilva Mare, Bistrița, Dej, Cluj-Napoca, Jibou, Zalău, Tecuci și Brașov. De asemenea, am acordat o serie de interviuri radio-tv pe care le puteți urmări pe site-ul de campanie și pe pagina de Facebook.

  1. Etapa strângerii de semnături debutează în zilele de 23-25 februarie și durează 30 de zile. Un candidat independent trebuie să adune cel puțin 100.000 de semnături valabile pentru a-și depune oficial candidatura la alegerile europarlamentare din 2019.

În perioada imediat următoare, Guvernul României va emite tabelul oficial pentru strângerea de semnături și ghidul de completare. Odată lansat, tabelul va putea fi descărcat de pe site-ul de campanie, va putea fi trimis pe email, printat și xeroxat, iar în regiunile și situațiile în care nu există acces la internet, vom asigura formulare fizice.

Cea mai rapidă metodă de strângere a semnăturilor este mai practică decât ne putem imagina și începe din proximitatea noastră: familia, rudele, prietenii, vecinii, colegii, până la cetățenii de pe stradă.

  1. Etapa campaniei electorale începe oficial în data de 26 aprilie și se încheie în data de 25 mai, la ora 7:00. În această perioadă, îmi voi promova electoral platforma independentă, principiile și obiectivele pe care le voi promova din poziția de europarlamentar.

Campania va distribui materiale electorale pentru promovarea candidaturii mele independente și va organiza întâlniri și dezbateri în orașele din România și Diaspora.

De asemenea, anticipez apariții televizate, prezențe în emisiuni radio și voi putea fi urmărit și pe Facebook. Vă invit să rămâneți conectați pentru a fi la curent cu toate evenimentele programate pentru această etapă.

  1. Ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai – alegerile se vor organiza în intervalul orar 7:00 – 21:00.

Votarea platformei mele independente reprezintă a doua etapă importantă după cea a strângerii semnăturilor, de aceea vă încurajez să promovați acestă idee pe toată perioada premergătoare alegerilor. Pentru a obține mandatul de europarlamentar, am nevoie să întrunesc 3% din totalul numărul voturilor exprimate, un procent total realizabil în contextul românilor de bună credință și cu principii care doresc ca valorile lor să aibă un reprezentant în forul european.

Nu în ultimul rând, campania noastră are nevoie de voluntari și vă invităm să ne contactați la contact@costea-parlamentuleuropean.ro, transmițându-ne numele dvs., orașul în care locuiți, adresa de email și numărul de telefon la care vă putem contacta. Informațiile personale vor fi păstrate confidențiale. Mulțumim tuturor celor care până în prezent ne-au scris și doresc să sprijine candidatura noastră ca voluntari.

Contact

Email: contact@costea-parlamentuleuropean.ro

Echipa de campanie:

  • Timotei Dinică – Director de campanie: +40 784 561 499
  • Cristian Horj – Director Social Media: +40 743 684 071
  • Lizeta Țuț – Secretariat și Comunicare: +40 726 199 139
  • Daniel Firiza – Coordonator de campanie Europa: +39 3733 401 415
  • Sergiu Burca – Coordonar de campanie America de Nord: +1 847 217 7797