George Soros, omul ai cărui bani sabotează democrația

Stânga politică s-a lansat de aproape 10 ani într-o campanie agresivă de denigrare a conservatorilor, numindu-ne drept „pericolul numărul unu al democrației în lume”.

Nu doar că această afirmație e rizibilă, dar ea este și falsă. Stânga politică europeană transformă continentul într-un vast gulag secularist, o închisoare pentru cei care gândesc în termeni contrari sistemului politic bruxellian neo-marxist.

Expresia engleză “follow the money / urmărește banii” denotă cea mai bună metodă de verificare a celor care cu adevărat sunt dușmani ai democrației.

Soros este unul dintre ei, conform recentei publicate cărți Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, Their Secret Deals, and the Global Plot to Dominate your Life / Controligarhii: Dezvăluiri privind clasa multimiliardarilor, afacerile lor secrete și conspirația globală pentru dominarea vieții tale. [Recenzie: https://cairnsnews.org/…/controligarchs-exposing-the…/]

Soros finanțează campanii politice și electorale peste tot în lume și cu sume colosale. În 2022, a contribuit cu 178,8 milioane de dolari la campaniile electorale federale din SUA prin organizația lui, Open Society, și cu 180 de milioane de dolari printr-o altă organizație, tot a lui, Soros Fund Management.

Nici măcar un penny / bănuț nu a fost donat unui candidat republican ori conservator. Iar pe perioada alegerilor, Soros plătește voluntari care merg în cartierele „vulnerabile” să motiveze oamenii să iasă la vot. Majoritatea covârșitoare a acestor voturi merg spre democrați.

Practicile lui Soros și ale organizațiilor lui au atras atenția autorităților federale care l-au amendat cu ani în urmă cu suma de 775.000 de dolari pentru utilizarea de mijloace ilegale de influențare a voturilor și votanților.

Ideologia de stânga este incompatibilă cu democrația și libertatea și în întregime consistentă și compatibilă cu tirania.

Din nefericire, Soros nu este singurul bogătan din lume ai cărui bani subminează democrația. Sunt mulți alții, în special marile companii globale care adoră eticheta de „progresist” pus[ lor de elita politică, pentru că prin banii lor, companiile globale distrug valorile și, în final, democrația.

Trebuie să fim atenți și să prevenim ca cei puternici financiar să manevreze societatea civilă și alegerile în direcția lor, o direcție care mai în permanență este contrară voinței cetățenilor de rând.

O recenzie și mai detaliată a cărți o puteți citi aici: https://thefederalist.com/…/how-dark-money-megadonor…/