Masacrul creștinilor din Sri Lanka: o tragedie care nu trebuie uitată niciodată

Masacrul creștinilor din Sri Lanka: o tragedie care nu trebuie uitată niciodată

Indiferența crasă a Parlamentului European și a Uniunii Europene față de genocidul sistematic al creștinilor în țările musulmane trebuie să înceteze. Nu mâine, nu după ce încă sute de creștini vor fi din nou măcelăriți de teroriștii islamiști, ci azi. Acum!

Iar ziua de 21 aprilie trebuie declarată Ziua Internațională a Comemorării Genocidului împotriva Creștinilor (International Day of Commemoration of the Genocide against Christians).

Conform rapoartelor publicate de Open Doors, în 2016 au fost uciși, în întreaga lume, peste 90.000 de creștini, cu 10.000 mai mulți ca în 2015. Majoritatea covârșitoare din ei au fost uciși din pricina credinței lor și cu precădere de islamiști.

În cei 40 de ani ai existenței sale (1979-2019), Parlamentul European nu a adoptat nicio rezoluție de protest împotriva genocidului creștinilor, persecuției creștinilor, discriminării sistematice a creștinilor în țările musulmane și în Uniunea Europeană ori o rezoluție care în mod specific să recunoască și să promoveze dreptul fundamental la libertatea religioasă.

Parlamentul European și Uniunea Europeană au ales tăcerea, indiferența și neimplicarea. În trecut, când Parlamentul European sau grupuri de europarlamentari au emis proclamații ori scrisori deschise privind genocidul împotriva creștinilor, au făcut-o cu timiditate, cu jumătate de gură și cu multă atenție ca nu cumva să supere teroriștii musulmani sau țările musulmane.

Este vremea ca timiditatea Parlamentului European să înceteze. Spre deosebire de Administrația Trump, care promovează în mod activ libertatea religioasă in țările musulmane, Uniunea Europeană tace și rămâne indiferentă.

Sutele de martiri creștini care au fost masacrați in Sri Lanka în Duminica Învierii nu pot fi uitați. Masacrul acesta ne întărește convingerea că există o strategie globală jihadistă împotriva creștinilor. Sute de creștini foulanii din Nigeria sunt masacrați de teroriștii islamiști anual. La fel în Congo, Uganda și în alte țări la sud de Sahara.

Islamiștii urmăresc o strategie bine definită și o aplică cu agresivitate și perseveranță. Obiectivul primordial este colapsul creștinismului în Nigeria, țară care are cei mai mulți creștini din Africa și unde trăiesc mai mulți creștini anglicani decât în Marea Britanie. Timp de mulți ani teroriștii Bokko Haram au ucis mii de creștini în Nigeria, fără ca Uniunii Europene să-i pese. Dacă creștinismul se prăbușește în Nigeria, obiectivul distrugerii creștinismului va fi urmat și în restul țărilor de la sud de Sahara: Congo, Angola, Mozambique, Tanzania, Uganda.

Libertatea religioasă e importantă, necesară și indispensabilă oricărei civilizații. Sutele de martiri creștini din Sri Lanka masacrați ieri ne amintesc de acest lucru.

Sper, acum, ca fiecare persoană care îmi urmărește îndeaproape campania să înțeleagă și mai bine de ce platforma mea electorală accentuează libertatea religioasă.

Cu sprijinul vostru, după 26 mai, în Parlamentul European putem fi vocea  creștinilor persecutați și masacrați în toată lumea. Nici un alt candidat ori partid politic nu urmărește acest obiectiv. Am pledat pentru libertatea religioasă in tribunale de peste 28 de ani. Rămâne să o fac, după 26 mai și cu ajutorul vostru, în Parlamentul European.

Există o alianță tacită între secularismul intolerant și islamul terorist? Ați citit corect ceea ce am scris. În 2017 am publicat prin canalele mediatice ale Alianței Familiilor din România un articol pe acest subiect. Este un subiect tabu pe care mass-media seculară îl ignora. Obiectivul tacit al secularismului e marginalizarea și anihilarea creștinismului, în primul rând. Acest obiectiv e împărtășit și de islamiști. În materialul care vi-l sugerez veți observa modul sistematic în care mass-media seculară ignoră masacrele musulmane împotriva creștinilor fără a critica teroriștii musulmani: articol aici.

Aceeași analiză timidă e promovata de mass-media seculară și în privința masacrului din Sri Lanka. În opinia autorilor, masacrul de ieri reprezintă o „rămășiță” a războiului civil din Sri Lanka, nu un act de terorism direcționat specific împotriva creștinilor, din pricina credinței lor. Articol aici.

Peter Costea

Summary
Article Name
Masacrul creștinilor din Sri Lanka: o tragedie care nu trebuie uitată niciodată
Description
Indiferența crasă a Parlamentului European și a Uniunii Europene față de genocidul sistematic al creștinilor în țările musulmane trebuie să înceteze. Nu mâine, nu după ce încă sute de creștini vor fi din nou măcelăriți de teroriștii islamiști, ci azi. Acum! Iar ziua de 21 aprilie trebuie declarată Ziua Internațională a Comemorării Genocidului împotriva Creștinilor (International Day of Commemoration of the Genocide against Christians). Conform rapoartelor publicate de Open Doors, în 2016 au fost uciși, în întreaga lume, peste 90.000 de creștini, cu 10.000 mai mulți ca în 2015. Majoritatea covârșitoare din ei au fost uciși din pricina credinței lor și cu precădere de islamiști.
Author