Migrația care transformă Europa

Secularismul falimentar își dovedește din nou inabilitatea de a rezolva provocările cu care se confruntă UE. De luni de zile se discută despre migrația masivă în Europa, fără ca Bruxellesul să dea semne că ar putea rezolva problema. Asta denotă ideologia și mentalitatea de stânga a elitei din Bruxelles pentru care „dreptul la azil” este sacrosant. La nivel politic, țările care domină politica UE caută să impună României și altor țări să primească migranți. Categoric nu! Nu la asta ne-am înțeles când am intrat în UE acum 17 ani.

Datele statistice sunt chiar șocante. UE a investit milioane de euro pentru a stopa migrația, dar fără succes. A dat aceste sume autorităților libiene, dar banii s-au evaporat ajungând în buzunarele politicienilor în loc de a fi folosiți pentru echiparea Gărzii Maritime libiene cu personal și donații pentru prevenirea migrației.

Traficanții de migranți decid când și câți migranți ajung în Europa. Bruxellesul nu decide asta. Doar reacționează, în timp ce traficanții dau tonul.

Marii traficanți provin din Eritrea. Migranții sunt torturați și șantajați în diverse feluri pentru a li se facilita intrarea ilegală în Europa.

Autoritățile europene au fost, în general, fără succes în capturarea traficanților de migranți ori trimiterea lor în judecată.

La începutul lunii, jurnalistul Ed Caesar a publicat un dosar privind traficul de migranți prin intermediul traficanților din Eritrea. Publicat în New Yorker, articolul detaliază cruzimea traficanților și sumele enorme plătite de traficanți pentru a ajunge în Europa. [Link: https://www.newyorker.com/…/the-kingpin-who-kidnapped…