Ne întrebați, vă răspundem: despre corupție

Ne întrebați, vă răspundem: despre corupție

Am fost întrebat care este poziția mea privind corupția. Este o poziție previzibilă, având în vedere valorile morale pe care le împărtășesc. Corupția este o non-valoare, un element care viciază și distruge totul. Intoxică democrația și statul de drept.

Democrația, ca principiu, ne asigură o metodă corectă de rezolvare pașnică și civilizată a conflictelor și părerilor diferite, iar noțiunea de stat de drept asigură, cel puțin în teorie, că autoritatea politică și guvernanții se conformează în întregime deciziilor cetățeniilor. În opinia mea, orice derogare de la aceste principii poate fi etichetată, pe bună dreptate, ca o formă de corupție politică.

Asupra subiectului corupției politice voi reveni curând.

Peter Costea

Summary
Article Name
Ne întrebați, vă răspundem: despre corupție
Description
Am fost întrebat care este poziția mea privind corupția. Este o poziție previzibilă, având în vedere valorile morale pe care le împărtășesc. Corupția este o non-valoare, un element care viciază și distruge totul. Intoxică democrația și statul de drept. Democrația, ca principiu, ne asigură o metodă corectă de rezolvare pașnică și civilizată a conflictelor și părerilor diferite, iar noțiunea de stat de drept asigură, cel puțin în teorie, că autoritatea politică și guvernanții se conformează în întregime deciziilor cetățeniilor. În opinia mea, orice derogare de la aceste principii poate fi etichetată, pe bună dreptate, ca o formă de corupție politică.
Author