O nouă provocare pentru Europa: Ascensiunea păgânismului

 

Scriu des despre declinul Europei, un declin cauzat în primul rând de declinul creștinismului, care la rândul lui e cauzat și de asaltul secularismului și al instituțiilor lui împotriva creștinismului și a libertății religioase.

O provocare mai puțin cunoscută, însă, e ascensiunea păgânismului în Europa, cauzată de migrația necontrolată din ultimii ani pe care autoritățile nu par să o poată opri. În plus, e cauzată și de traficul de ființe umane.

Un exemplu recent e articolul din Spiegel International, In the hands of the madman („În mâinile nebunului”), care discută ascensiunea păgânismului în Europa ultimilor ani, facilitată de migrație și de traficul de ființe umane din Africa. De exemplu, în 2016, nu mai puțin de aproximativ 11.000 de femei au fost traficate în Uniunea Europeană din Nigeria pentru sclavie sexuală. La rândul lor, aceste femei importă în Europa un ritual păgân, cunoscut ca „Juju” sau „Voodoo”. Puteți citi articolul aici.

Ascensiunea păgânismului în Europa e o realitate care nu mai poate fi pusă la îndoială, o provocare în plus pentru creștinism și o preocupare care trebuie să ne intereseze pe toți. Fără revitalizarea creștinismului, Europa nu are viitor, iar spiritual va descinde în păgânism.

Acest aspect tenebros al Europei ultimilor ani impune, așa cum am afirmat-o deja de mai multe ori, Renașterea ei morală, valorică și spirituală, o Renaștere care începe cu fiecare dintre noi și în fiecare dintre noi.

Peter Costea

Summary
Article Name
O nouă provocare pentru Europa: Ascensiunea păgânismului
Description
Scriu des despre declinul Europei, un declin cauzat în primul rând de declinul creștinismului, care la rândul lui e cauzat și de asaltul secularismului și al instituțiilor lui împotriva creștinismului și a libertății religioase. O provocare mai puțin cunoscută, însă, e ascensiunea păgânismului în Europa, cauzată de migrația necontrolată din ultimii ani pe care autoritățile nu par să o poată opri. În plus, e cauzată și de traficul de ființe umane.
Author