Preocupările diasporei sunt preocupările mele

Preocupările diasporei sunt preocupările mele

 

De mai mulți ani călătoresc prin diaspora română din Europa. Una dintre preocupările lor majore este lipsa acută de locașuri de închinare pentru zecile de mii de români care muncesc și trăiesc în Europa occidentală și care își doresc un loc de închinare care să le aparțină.

Din nefericire, pentru ei, obținerea autorizațiilor pentru construcția de biserici, renovarea sau transformarea unor clădiri în biserici este un proces foarte anevoios și aproape imposibil de realizat.

De exemplu, cunosc personal comunitatea creștină romana din Paris, care de mai bine de 5 ani cere autorităților să le ofere un spațiu, o clădire unde să-și poată construi o biserică proprie. Întrevederile cu autoritățile au fost multiple, dar niciuna nu a condus la emiterea autorizațiilor necesare. Din nefericire, situația lor nu este unică. Am întâlnit situații similare în Londra, Italia și în Belgia.

Libertatea Religioasă include libertatea de a achiziționa terenuri adecvate pentru construirea de Biserici. Sunt, de asemenea, consternat că în Franța, musulmanilor li se permite chiar să dețină cimitire proprii, în timp ce românilor nu li se permite achiziționarea de terenuri pentru a-și construi biserici.

Voi caută să inițiez o rezoluție în Parlamentul European în sprijinul libertății religioase care să includă dreptul de a construi locașuri de închinare și stoparea abuzurilor statului secular împotriva creștinilor în acest domeniu atât de esențial.

Votați Peter Costea. Votați poziția 16.

Summary
Article Name
Preocupările diasporei sunt preocupările mele
Description
De mai mulți ani călătoresc prin diaspora română din Europa. Una dintre preocupările lor majore este lipsa acută de locașuri de închinare pentru zecile de mii de români care muncesc și trăiesc în Europa occidentală și care își doresc un loc de închinare care să le aparțină. Din nefericire, pentru ei, obținerea autorizațiilor pentru construcția de biserici, renovarea sau transformarea unor clădiri în biserici este un proces foarte anevoios și aproape imposibil de realizat.
Author