Raport: Germania fără meseriași și Spania cu cea mai needucată populație tânără din UE

E încă luna septembrie, când copiii se întorc din nou la școală și universitățile se pregătesc pentru deschiderea cursurilor. Prilej cu care organizații naționale și internaționale publică date statistice privind starea învățământului în lume și pe regiuni. Deja am discutat situația în declin a învățământului universitar din România, care în perioada Administrației Iohannis a prins viteză, cea mai bună universitate din România fiind clasată dincolo de locul 800 în clasamentul global.

Iar la începutul săptămânii, OECD a publicat un raport lung privind situația învățământului în țările care fac parte din această organizație. Conform raportului, în Germania numărul studenților universitari a crescut, dar numărul tinerilor care învață meserii a scăzut.

Iar Spania are, spune raportul, cea mai puțin educată populație tânără a Europei. [Link: https://www.oecd-ilibrary.org…

Meseria e o brățară de aur. Studiile universitare sunt bune, dacă sunt practicate. Transformarea universităților UE în universități de tip George Soros nu ne aduce niciun folos, ci doar pagube.

Germania surprinde și pentru că în ani recenți, milioane de migranți tineri s-au așezat acolo. Dar se pare că nu învață meseriile de care economia Germaniei și a Europei au nevoie pentru a rămâne competitive la nivel global.

Nu uitați alegerile de anul viitor: haideți să ne unim forțele, să eliminăm putreziciunea din Parlamentul European și să punem la Bruxelles un contingent nou de europarlamentari pragmatici, patrioți, practici și cu un simțământ al binelui comun!

Peter Costea