fbpx

Un Alamariu influențat de păgânism?

În vara anului 2018, Alamariu își publica / self-publishes / online Bronze Age Pervert („BAP”), o carte cu 77 de capitole. Cartea este intenționat scrisă în stil anagramat pentru a camufla identitatea autorului.

În „Perversul Epocii Bronzului”, Alamariu discută eroismul masculin în mitologia greacă. Ideile lui sunt, spun criticii, anti-egalitate, și exprimă năzuința înnăscută a bărbaților spre eroism, realizări, avânt, curaj, confruntarea vicisitudinilor vieții.

În doar câteva luni, BAP a devenit un bestseller online, cartea fiind lecturată de milioane de bărbați din toată lumea. Ideile expuse de Alamariu în BAP rivalizează ideile lui Peterson. Cartea însă a devenit și influentă, afectând gândirea a milioane de bărbați. Lecturarea cărții a devenit la modă chiar și la tinerii din Administrația Președintelui Trump, spun analiștii, unii dintre ei fiind fotografiați cu BAP sub braț la conferințele de presă ale Administrației. [Link: https://www.politico.com/…/bronze-age-pervert…]

După cum deja anticipam, Alamariu a devenit un „idol” al generației tinere de conservatori și de dreapta. Afirmă un articol: „BAP became a household name in far-right spaces / BAP a devenit un nume deja obișnuit în cercurile de extremă dreapta”.

Popularitatea BAP a crescut de-a lungul anilor cu toate că a fost cenzurată online. Twitter a interzis-o, cartea însă fiind din nou admisă pe platforma Twitter (acum X), după ce Musk a achiziționat Twitter.

În opinia sociologilor, Alamariu a creat ceea ce ei numesc „a masculine identity politics / identitatea politică masculină” care contracarează identitatea politică feministă. Alamariu a facilitat, spun aceiași sociologi, o „ură fără precedent în rândurile tinerilor la adresa progresiștilor”.

Alamariu nu pare să creadă în democrație ori statul de drept. Conform articolelor care vi le pun la dispoziție, Alamariu ar fi afirmat, de multe ori, „I have said for a long time that I believe in rule by a military caste of men … / Am spus de mult timp ca eu cred în guvernarea militară …”

Alamariu propune ca societatea modernă să emuleze societatea clasică, „when beauty, stregth and courage were prized above all else / când frumusețea, puterea și curajul erau prețuite mai mult ca orice”. El încurajează prieteniile între bărbați, noțiunea de prietenie între bărbați în zilele noastre fiind privită cu suspiciune.

Există însă un mister perpetuu în jurul lui Alamariu. De mai mulți ani deja, nimeni nu știe unde este, unde locuiește, în ce țară trăiește ori din ce își câștigă traiul. Din când în când apar noi articole și comentarii care îi sunt atribuite și care l-ar plasa undeva în Brazilia, unde se pare că trăiește (ori a trăit) cu o prietenă.

Un lucru este clar: Alamariu nu este creștin în gândire, nici gândirea lui nu este influențată de creștinism.

Peter Costea