Cu cine votez? Scriptura dă răspuns

 

În aceste zile intense de campanie electorală, oamenii de bună credință se întreabă cu cine să voteze. Este o întrebare legitimă.

Știați, însă, că Biblia este foarte specifică privind calitățile pe care trebuie să le căutăm în candidați pentru a-i vota? Acestea sunt enumerate în capitolul 18 din cartea Ieșirea (Exod), când a fost format primul parlament cunoscut istoriei.

Este vorba despre alegerea judecătorilor care urmau să-l sprijine pe Moise să administreze mai bine națiunea israelită. Este, de fapt, un prototip clar, care se aplică foarte bine oricărui tip de alegeri pentru funcțiile publice într-o democrație. Aceste calități sunt:

  1. Oameni destoinici, prin care înțelegem pregătire intelectuală, experiență vastă, expertiză și acțiuni concrete, compatibile cu funcția dorită
  2. Oameni temători de Dumnezeu, adică oameni care nu promovează imoralitatea, ci moralitatea în spațiul public, în instituțiile statului și în forurile europene
  3. Oameni de încredere, adică oameni care au dovedit că pot realiza ceva și pe baza acțiunilor precedente oferă încrederea că vor continua să acționeze la fel după ce vor fi aleși
  4. Vrășmași ai lăcomiei, prin care înțelegem oameni care nu caută funcții publice pentru bani, ci pentru binele comun

Nu suntem, deci, sfătuiți să votăm partide politice, ci oameni care posedă anumite calități specifice. Dilema noastră, a tuturor, este că dintre cei 473 de candidați la europarlamentare, singurul candidat care și-a expus în mod detaliat și transparent calificările pentru europarlamentare am fost eu. Aceste informații au fost publicate și prezentate atât online, cât și în interacțiunea mea directă (față în față) cu mii de cetățeni .

Este practic imposibil să cunoaștem detalii despre ceilalți candidați care să ne faciliteze o alegere rațională a candidaților în lumina acestor patru criterii.

Rămâne la discreția fiecăruia dintre dvs. să decideți, pe baza informațiilor pe care vi le-am dat și a acțiunilor în care am fost implicat de câteva decenii încoace, dacă îndeplinesc aceste condiții.

Sper să fiți de acord că întotdeauna ne-am străduit să împlinim aceste patru calități esențiale. Prin proces de eliminare și având în vedere că nu cunoaștem mai nimic despre ceilalți candidați de pe listele partidelor, cred că puteți, de bună credință și cu multă pace în suflet, să mă votați pe 26 mai.

Votați Peter Costea, votați poziția 16. Vă mulțumesc.

Summary
Article Name
Cu cine votez? Scriptura dă răspuns
Description
În aceste zile intense de campanie electorală, oamenii de bună credință se întreabă cu cine să voteze. Este o întrebare legitimă. Știați, însă, că Biblia este foarte specifică privind calitățile pe care trebuie să le căutăm în candidați pentru a-i vota? Acestea sunt enumerate în capitolul 18 din cartea Ieșirea (Exod), când a fost format primul parlament cunoscut istoriei.
Author