Denunț Pactul Molotov-Ribbentrop

 

Pe 24 februarie cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la vot. Folosesc această oportunitate să îmi exprim în mod oficial și fără ambiguități pozițiile față de anumite aspecte istorice și geopolitice care au afectat în mod tragic Basarabia.

În primul rând, denunț categoric Pactul de Neagresiune dintre Germania nazistă și Uniunea Sovietică din 23 august 1939, cunoscut sub numele de Pactul Molotov-Ribbentrop. Ca urmare a acestei înțelegeri odioase, Basarabia a fost ruptă din trupul țării în august 1940.

Denunț, de asemenea, divizarea Basarabiei de către dictatorul sovietic Nikita Khrushchev care a confiscat partea de sud a Basarabiei, cunoscută sub numele de Bugeac și care vreme de veacuri a aparținut Basarabiei, pe care apoi a dat-o în mod abuziv Ucrainei.

În plus, denunț prezența militară a Rusiei în Transnistria.

Critic indiferența și inabilitatea Uniunii Europene de a rezolva conflictul înghețat din Transnistria.

Critic eforturile anemice ale autorităților române privind unificarea Republicii Moldova cu România.

Privesc cu anticipație și nerăbdare ziua în care întreaga familie română va trăi din nou în aceeași țară unită și indivizibilă, de la Nădlac la Palanca și de la Turnu Severin la Criva-Drepcăuți.

Vă asigur că unirea Republicii Moldova cu România va reprezenta o preocupare importantă pentru mine în Parlamentul European.

Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, v-am vizitat țara în zilele dificile prin care ați trecut în aprilie 2009, când ați luptat din răsputeri pentru democrație și statul de drept în țara voastră. Am fost alături de voi atunci și voi continua să rămân alături de voi, sprijinind eforturile voastre de a transforma Republica Moldova într-o țară autentic democratică, un stat suveran în care cetățenii se pot bucură pe deplin de libertățile democratice.

Vă rog pe toți să vă prezentați la votul pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie.

Peter Costea

Summary
Article Name
Denunț Pactul Molotov-Ribbentrop
Description
În primul rând, denunț categoric Pactul de Neagresiune dintre Germania nazistă și Uniunea Sovietică din 23 august 1939, cunoscut sub numele de Pactul Molotov-Ribbentrop. Ca urmare a acestei înțelegeri odioase, Basarabia a fost ruptă din trupul țării în august 1940. Denunț, de asemenea, divizarea Basarabiei de către dictatorul sovietic Nikita Khrushchev care a confiscat partea de sud a Basarabiei, cunoscută sub numele de Bugeac și care vreme de veacuri a aparținut Basarabiei, pe care apoi a dat-o în mod abuziv Ucrainei.
Author