În sprijinul șoferilor profesioniști români

 

Aseară a avut loc prima dezbatere televizată la care am participat. Unul dintre subiectele care trebuia discutat, dar nu a mai fost, era propusa Directivă a Transportatorilor Europeni.

Din nefericire, subiectul acesta nu a fost dezbătut. Vreau însă să-mi exprim poziția privind această directivă propusă pentru că ea este importantă și îngrijorează din mai multe puncte de vedere.

În primul și cel mai important rând, ea implică șoferii de tir și familiile lor. Din transportul mărfurilor și al călătorilor șoferii își câștigă pâinea și își întrețin familiile. Sunt și întotdeauna am fost un prieten al șoferilor de camioane. I-am reprezentat vreme de 28 de ani în diferite litigii și îmi dau seama cât de grea este profesia lor. Este stresantă, implică multă atenție, poate fi deosebit de periculoasă, afectează și viața de familie și merită apreciați pentru munca lor.

Am examinat directiva propusă și nu sunt de acord cu majoritatea covârșitoare a prevederilor ei. Dacă va fi adoptată, această directiva va face și mai stresantă profesia șoferilor de camioane, le va afecta și mai mult viața de familie, va impune mult mai multă birocrație și cred că va diminua interesul multora de a deveni șoferi profesioniști.

În al doilea rând, directiva ne va afecta pe noi toți. Costurile de transport vor crește și ca rezultat, prețurile produselor de pe piață vor crește.

În al treilea rând, directiva demonstrează mentalitatea discriminatorie și protecționistă a Occidentului în raport cu estul Europei. Directiva este incompatibilă cu libertatea comerțului. Demonstrează, de asemenea, că preocuparea principală a Uniunii Europene este reglementarea constantă a fiecărui aspect de viață al cetățenilor Uniunii Europene începând de dinainte de naștere până la moarte, astfel încât nici un aspect al vieții umane și sociale nu mai rămâne nereglementat.

Atenționez că autoritatea de a reglementa este echivalentă cu puterea de a distruge libertatea, profesia, inițiativa privată. Am luat notă de faptul că Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România se opune acestei directive.

Vreau să asigur șoferii profesioniști ai României că atunci când această directivă va ajunge pe masa mea de lucru spre examinare și vot, eu fie o voi respinge, fie voi recomanda rescrierea ei pentru a mă asigura că șoferii României își pot profesa meseria fără ingerințe nejustificate din partea UE. Dacă agreați cu poziția mea, vă rog să votați Peter Costea, poziția 16 pe buletinul de vot.

Summary
Article Name
În sprijinul șoferilor profesioniști români
Description
Aseară a avut loc prima dezbatere televizată la care am participat. Unul dintre subiectele care trebuia discutat, dar nu a mai fost, era propusa Directivă a Transportatorilor Europeni. Din nefericire, subiectul acesta nu a fost dezbătut. Vreau însă să-mi exprim poziția privind această directivă propusă pentru că ea este importantă și îngrijorează din mai multe puncte de vedere.
Author