Se manipulează sondajele de opinie?

Se manipulează sondajele de opinie?

 

Unul dintre susținătorii noștri ne-a atenționat că într-un recent sondaj de opinie privind europarlamentarele candidatura mea nu a fost menționată.

Am fost curios să aflu despre ce este vorba, am examinat sondajul de opinie și am observat câteva detalii suspecte. În primul rând, sondajul ia în discuție doar 14 din cele 16 poziții de pe buletinul de vot – eu nu am fost inclus.

În al doilea rând, am adunat toate procentele sondajului de opinie, iar ele nu rezultă într-un procent total de 100%. Decalajul este de aproximativ 9-10%. Întrebarea este de ce lipsesc 9-10% procente și cine ar fi posibilii beneficiari ai acestor procente?

Nu avem răspunsuri la niciuna dintre aceste două întrebări și nici nu putem spune cu certitudine dacă sondajele de opinie sunt manipulate.

Pentru noi este cert că trebuie să ignorăm sondajele de opinie, fie că ne-ar da vești bune sau mai puțin bune, și să ne concentrăm toată energia pentru a termina acest maraton electoral și să-l câștigăm.

Vă mulțumesc din nou pentru susținere. Votați poziția 16, votați Peter Costea.

Summary
Article Name
Se manipulează sondajele de opinie?
Description
Unul dintre susținătorii noștri ne-a atenționat că într-un recent sondaj de opinie privind europarlamentarele candidatura mea nu a fost menționată. Am fost curios să aflu despre ce este vorba, am examinat sondajul de opinie și am observat câteva detalii suspecte. În primul rând, sondajul ia în discuție doar 14 din cele 16 poziții de pe buletinul de vot – eu nu am fost inclus.
Author