Europa, dă-i o șansă lui Dumnezeu!
Europenii se consideră oameni deschiși la minte, inteligenți, sofisticați și toleranți. Dar și deschiși, la fel ca americanii, să experimenteze lucruri noi.
Am și eu o sugestie, cea mai bună, cred, dintre toate și cea mai relevantă pentru zilele noastre: să-i dăm o șansă lui Dumnezeu!
În doar ultimii 200 de ani, europenii au dat șanse la o mulțime de ideologii și sisteme politice. I-au dat o șansă lui Darwin. Lui Marx. Lui Lenin. Lui Hitler. Lui Stalin. Lui Freud. Comunismului, fascismului, nazismului, marxismului, secularismului, hedonismului, drepturilor omului, confuziei sexuale etc. Lista personalităților cărora europenii le-au dat o șansă – acelor micuți „mesia”, cum îi numesc eu – e interminabilă. La fel lista sistemelor ideologice și politice pe care europenii le-au experimentat.
Toate au avut câteva lucruri în comun. În primul rând, l-au disprețuit pe Dumnezeu și au disprețuit creștinismul. În mod intenționat i-au marginalizat pe ambele și nu le-au acordat nici un rol în structurarea societății civile.
În al doilea rând, toate au falimentat. Toate au generat și mai multă mizerie umană. Toate au promis fericirea și au oferit asuprirea. Libertatea, dar au adus subjugarea.
Marx ne-a pus în minte idealul comunismului. Lenin, Stalin și Mao au căutat să ducă lumea în direcția aceea. Au cauzat cel mai mare holocaust cunoscut istoriei: 100 de milioane de oameni uciși între 1917 și 2017, adică un milion de oameni pe an!
Secularismul ne-a întipărit în minte idei și practici inumane, printre ele avortul, care, conform unor studii, a cauzat, în ultimii 150 de ani, uciderea unui miliard de ființe umane nenăscute.
Darwin ne-a învățat că ne tragem din maimuțe și că nu am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Ideile au consecințe, inclusiv cele ale lui Darwin: occidentalii, unde darwinismul este o ideologie secularistă de stat, gândesc diferit de europenii din est ori din sudul Europei. Noi credem că suntem ființe create de Divinitate cu un set valoric care corespunde chipului și imaginii Celui care ne-a creat.
Puțini știu că revoluția sexuală din zilele noastre a fost și continuă să fie influențată de darwinism. Ceea ce explică de ce ea e mai pronunțată la occidentali. Vă dau un exemplu:
Pe baza teoriilor evoluționiste, o sumedenie de sociologi ai zilelor noastre, pretinși specialiști în sexualitate, cer abolirea monogamiei și normativității fidelității în căsătorie. Un documentar de 18 minute dat în 2018 pe Netflix și făcut de Christopher Ryan exprimă ideea că esența dezbaterii contemporane privind monogamia „is no longer about what relationship we should have in the modern world; it’s about designing the kinds of relationships we want to have” (dezbaterile privind monogamia ar trebui sa fie „nu despre ce relații să avem în lumea modernă, ci despre crearea prototipurilor proprii de relații pe care am dori să le avem”.)
Ryan se dorește a fi un pionier al agresiunii împotriva monogamiei și fidelității în căsătorie. Discipol a lui Darwin, el a publicat recent Sex at Dawn („Sex in zorii zilei”), în care construiește un caz împotriva monogamiei și fidelității conjugale din perspectiva evoluției speciilor.
Pentru el, ca și pentru alții, normativitatea în natură nu este și nu a fost niciodată monogamia și fidelitatea, ci poliamoria, pluralismul sexual, adulterul și promiscuitatea. Este un argument logic pentru un evoluționist. În marea lor majoritate, animalele nu sunt monogame, nici fidele în relațiile sexuale, ci practicante ale promiscuității. Pentru discipolii lui Darwin, ființele umane se trag din animale și, deci, nu e în natura lor să fie monogame ori fidele.
Ryan și-a publicat cartea pe baza observațiilor făcute de el și de alți cercetători privind viața sexuală a maimuțelor, o viață sexuală care e violentă, care include incest, pedofilie și relații sexuale cu maimuțe de grad apropiat. Maimuțele practică și canibalismul. Se asociază în haite, ucid alte maimuțe și le mănâncă. Cum ar putea, deci, un astfel de comportament să ne ghideze pe noi, ființele umane ale Mileniului Trei în „crearea prototipurilor de relații sexuale pe care ni le dorim”?
Descinderea în abisul non-valoric nu este o opțiune pentru Europa. Opțiunea este ieșirea din acest abis, un lucru pe care Europa îl poate face doar dând o șansă lui Dumnezeu și principiilor desemnate de El la crearea lumii.
Peter Costea