Hamas și Sindromul Stockholm

Unii dintre noi am auzit despre Stockholm Syndrome, sindromul care descrie identificarea treptată a victimelor și ostaticilor cu teroriștii care i-au răpit și față de a căror obiective încep să aibă simpatie. Numele sindromului vine de la Stockholm, unde acum jumătate de secol un criminal a luat ostatici, transformându-i în timp de șase zile în simpatizanți ai lui și ai cauzei lui.

Sindromul este o consecința directă a îndoctrinării.

Evenimentele din ultimele două luni au avut efecte similare și cu totul neașteptate. În disputa dintre Hamas și Israel, Hamas s-a transformat din agresor în victimă, iar Israelul din victimă în agresor. La această înțelegere a lucrurilor am ajuns după zeci de ani de îndoctrinare anti-israeliană în universități, mass-media și marile corporații globale.

Nu e de mirare că, după un sondaj de opinie tocmai emis în SUA, 20% dintre tinerii americani nu cred că genocidul lui Hitler împotriva evreilor a avut loc. 30% dintre tinerii între 18 și 29 de ani se îndoiesc privind autenticitatea genocidului, și o majoritate dintre ei consideră că genocidul este exagerat.

[Link:https://img.theepochtimes.com/…/id5545860-YouGov-Poll… ]

Procentul tinerilor care neagă genocidul este de 26% la tinerii democrați și 13% la tinerii republicani. Diferența este atribuită faptului că un procent mai mare de tineri republicani frecventează slujbele religioase în comparație cu tinerii democrați.

Să reținem că istoria este într-un constant proces de rescriere. Musulmanii sunt experți în rescrierea și distorsionarea istoriei și difuzarea informațiilor false. Coranul este, în mare parte, o rescriere falsă a Vechiului Testament, Epistola lui Barnaba un fake care răspândește noțiunea că Iisus e profetului lui Dumnezeu, nu Fiul lui Dumnezeu, și chiar noțiunea și mai bizară că musulmanii, nu creștinii, au descoperit America! Minciunile se leagă unele de altele asemenea unui lanț.

Negarea genocidului lui Hitler este, deci, parte din această lungă și insiduă tradiție de distorsionare a adevărului istoric.

Din nefericire, propaganda antisemită islamică câștigă teren. E nevoie de discernământ, dar și de curaj să confruntăm neadevărurile cu adevărul.