Patriotismul fals al dlui Ciolacu

De când a devenit prim-ministru acum câteva luni, dl Ciolacu încearcă, pe alocuri, un discurs patriotic. Dar gafează. Gafează pentru că nu stăpânește vocabularul, și nu îl stăpânește pentru că în adâncul inimii lui nu pare să fie patriot.

Fermierii României își vând fermele, animalele, uneltele de muncă – viitorul lor și al României, la urma urmelor. Citiți, de exemplu, cu atenție materialul acesta care mi-a rupt inima:

https://revista-ferma.ro/dimitrie-musca-am-ajuns-in-situatia-in-care-au-inceput-sa-se-vanda-ferme/

Privind grânele Ucrainei, dl Ciolacu a acționat ultimul și cu timiditate, după ce Polonia, Slovacia și Ungaria au spus un răspicat NU grânelor ucrainene. A fost ultimul să acționeze pentru că nu îl găsești în teritoriu, în situații concrete, de vorbă cu oamenii, să cunoască dimensiunea problemelor. Ele sunt kilometrice. Literalmente.

În martie, eram la românii din Ucraina și m-am întors în România prin Halmeu. Înainte de vamă era o coadă de aproximativ 5 kilometri de camioane lungi care duceau grânele Ucrainei în România.

Dl Ciolacu trebuie să știe că, asemenea unui gospodar bun, el trebuie să se îngrijească de Casa Română în primul și în primul rând. De Gospodăria Română.

Interesele României sunt primare pentru patrioți, nu subordonate Bruxellesului sau emisarilor lui. Responsabilitatea unui politician competent este față de cetățenii care l-au ales, nu pentru Europa ori lumea întreagă.

România nu este o societate caritabilă la dimensiuni naționale și nici nu poate fi. Majoritatea talentului românesc este în afara României și nu ne putem permite să șubrezim interesele naționale pentru că așa ne dictează Bruxellesul sau Europa.

Avem probleme serioase cu Ucraina privind situația tot mai precară a românilor de acolo:

https://r3media.ro/acad-alexandrina-cernov-unul-dintre…/

Dar, în timp ce Ungaria urmărește protejarea etniei maghiare în Ucraina, România dlui Ciolacu tace: https://www.yahoo.com/…/hungary-orb-n-threatens-pull….

România ar trebui să facă la fel. Un grup etnic țintit pentru desființare nu se reface peste noapte. Ori deloc.

Obligația primului-ministru – oricare ar fi el, trebuie să fie față de cetățenii țării lui. Altfel își pierde legitimitatea. Politica externă este pentru asigurarea securității naționale, nu pentru excesul de caritate care sărăcește cetățenii propriului stat.

România are resurse umane și naturale limitate. Trebuie să le folosim în interesul nostru. Un politician bun este unul care știe să prioritizeze resursele și să le gestioneze pentru beneficiul maxim al națiunii.

Vine 2024. Fac din nou apel la toate forțele conservatoare și patriotice ale României să strângă rândurile și să pună în Parlamentul European și in Parlamentul României o majoritate patriotică și suveranistă, inteligentă și educată, sofisticată și dibace în discurs și în fapte, care vă urmărește binele, vă aduce copiii și nepoții înapoi acasă din diaspora, și România va umbla cu capul sus prin marile holuri ale puterilor seculare.

Peter Costea