Protejăm Libertatea Religioasă în Parlamentul European

 

Apropriindu-ne de finalul campaniei electorale voi puncta cât mai concis agenda valorilor pe care o voi promova în Parlamentul European și semnificația fiecărui subiect. Astăzi încep cu Libertatea Religioasă.

Libertatea Religioasă – ce înseamnă ea și care sunt aspectele ei esențiale?

În primul rând, libertatea de a propovădui Evanghelia fără restricții. Apoi, libertatea de a propovădui Adevărul fără ingerințe și acuzații de intoleranță din partea autorităților seculariste. Libertatea de a propovădui Evanghelia fără a fi pedepsiți pentru că se propovăduiește Adevărul.

Libertatea Religioasă mai înseamnă și dreptul cetățenilor de purta simboluri religioase în spațiul public și la locul de muncă. Respectarea dreptului nostru colectiv de a amplasa și păstra în spațiul public crucile creștine fără restricții. Dreptul de a organiza procesiuni religioase pe domeniul public în care se pot folosi și simboluri religioase, cum ar fi crucea și alte simboluri.

În Libertatea Religioasă se include și dreptul de a nu fi discriminat privind achiziționarea de terenuri pentru a construi biserici sau clădiri pentru a le transforma în biserici. Aceasta este o problema majoră pentru românii din diaspora europeană.

Libertatea Religioasă reprezintă și dreptul la o educație religioasă. Dreptul de a înființa și susține școlile creștine (grădinițe, școli gimnaziale, licee, universități).

Ea include și dreptul de a scrie, publica, vinde și tipări cărți și alte materiale religioase pe același principiu de egalitate cu dreptul de a publica literatură seculară.

În acest aspect al Libertății Religioase se include și dreptul de a forma asociații neguvernamentale de inspirație religioasă, organizații caritabile, orfelinate, agenții de adopție, în aceeași măsură în care organizațiilor seculare li se permite să facă aceste lucruri.

Dreptul la o mass-medie creștină vibrantă face și el parte din Libertatea Religioasă. Dreptul a de nu fi cenzurat și de a avea acces neîngrădit la spațiul public în aceeași măsură ca și organizațiile seculare este, și el, o componentă a Libertății Religioase.

Libertatea Religioasă și toate componentele ei sunt extreme de importante pentru mine și pentru voi. Intenționez să le protejez și să le promovez în Parlamentul European, pe baza mandatului pe care mi-l veți încredința în 26 mai.

Votați Peter Costea. Votați poziția 16.

Summary
Article Name
Protejăm Libertatea Religioasă în Parlamentul European
Description
Apropriindu-ne de finalul campaniei electorale voi puncta cât mai concis agenda valorilor pe care o voi promova în Parlamentul European și semnificația fiecărui subiect. Astăzi încep cu Libertatea Religioasă. Libertatea Religioasă – ce înseamnă ea și care sunt aspectele ei esențiale?
Author